Om ShapebyShirin

Träna, ät, skratta & njut!

Om ShapebyShirin

shirin 2 klar

Jag heter Shirin Djavidi och är ansiktet bakom ShapebyShirin. Mitt företag står för träning och hälsa inifrån och ut. Både mentalt och fysiskt. Inget krångel, inga dieter eller några andra konstigheter. För mig handlar det om ta hand om sig själv på bästa möjliga tänkbara sätt.

Balans, hållbart, holistiskt, lustfyllt, utmanande och passion är några ord för att beskriva mina tankar kring ShapebyShirin.  Jag har varit intresserad av träning och hälsa i hela mitt liv på det ena eller andra sättet. Jag började spela tennis redan som sexåring. I övre tonåren blev jag intresserad av att gå på gym och testa olika klasser.

Jag har varit intresserad av träning och hälsa i hela mitt liv på det ena eller andra sättet. Jag började spela tennis redan som sexåring. I övre tonåren blev jag intresserad av att gå på gym och testa olika klasser. Det resulterade några år senare i att jag själv utbildade mig till aerobicinstruktör. Däremellan bodde jag i USA som utbytesstudent och spelade både tennis, simmade, tränade friidrott och terränglöpning.

Intresset för träning och hälsa har alltid funnits där. I mitten på 90-talet utbildade jag mig till journalist och slog då ihop mina intressen med att skriva. Det visade sig vara en kanonbra kombination. Jag frilansade för olika tidningar samt Aftonbladet där jag senare fick ett längre vikariat. Jag blev mer och mer nischad inom mitt område och 2005 blev jag motionscoach för Viktklubb.se (Aftonbladets gå-ner-i-vikt-sajt) samt att jag fick min egen spalt i Aftonbladets huvudtidning.

Vid sidan av allt detta skrivande har jag även haft en modellkarriär, där mitt sunda liv har varit ett naturligt inslag för att kunna se frisk och fräsch ut på bild. Löparskorna har alltid fått följa med på resor.

I januari 2012, på min 40-årsdag, släppte jag min första träningsbok Träna dig 10 år yngre (Fitnessförlaget), vilket var något som jag hade sett fram emot att få göra väldigt länge. Det är en bok som först och främst handlar om träning men även om hur du ska kunna hitta din balans i livet.

Träning och hälsa för mig handlar inte om att gå på gym eller att löpträna. Det handlar om att försöka få alla bitar på plats i livet för att kunna bli en så lycklig, stark och frisk människa som möjligt. Att må bra inifrån och ut. Tränar du regelbundet och har en god hälsa har du mycket vunnet. Har du hälsan kan du göra vad du vill. Tricket är att tänka holistiskt och hållbart. Att använda hela kroppen, både mentalt och fysiskt. Varje dag.

Mitt mål med ShapebyShirin är att hjälpa, guida och leda andra människor till en sundare och mer hälsosam livsstil. Just för att kunna må så bra som möjligt, och för att kunna göra alla roliga saker som finns i livet. Det gör jag genom mina texter, som yogalärare, som personlig tränare och som ledare på alla träningsresor.

Jag är utbildad journalist, yogalärare (200hr ISHTA graduate), lic personlig tränare, coach, hälsorådgivare och aerobicinstruktör

Lev aktivt – du har allt att vinna!

Kram / Shirin :-)

shirin-yogamatta