img_7758
  • effektiv träning
  • enkel träning
  • kom i form
  • shapebyshirin
  • träna hemma

Träning ska vara enkelt

Det är för långt till gymmet. Jag har inte tid. Jag har inte råd. Jag har inga bra träningskläder. Det är tråkigt med styrketräning….
Har någon av dessa tankar slagit dig någon gång, eller har du hört en vän säga det?
Träning ska inte behöva vara krångligt, dyrt eller tidskrävande. Ta det du har och gör det bästa av det. Det kommer förmodligen blir hur bra som helst.
Jag tränar kanske på gym max två gånger om året. Resten gör jag utomhus eller hemma. En gammal tanke är att man måste träna en viss tid innan förbränningen kommer igång, eller att man måste gå på gym för att det ska ”ge” något.
Det är fel.
Jag har som motto just nu, att träna 15 minuter om dagen. Det är hur effektivt som helst. Tricket är bara att man måste göra det varje dag och att få in det i sina rutiner. Vi har alla 24 timmar om dygnet. Och 15 minuter har vi alla.

Mitt bästa tips till dig är att lägga en uppsättning träningskläder i badrummet hemma. Det första man oftast gör på morgonen är att gå på toaletten. Då är det lätt att bara ta på sig sina kläder och göra sina 15 minuter. Beroende på var man bor och vilken årstid det är så kan man förslagsvis yoga, springa, promenera eller göra ett enkelt cirkelpass i vardagsrummet. Det är så jag tränar. Sätt din timer på telefonen på 15 och bara kör. Utfall, armhävningar, situps, rygglyft, knäböj mm. Bara kör. Nästa morgon kör du yoga 15 minuter. Det är ett underbart sätt att starta dagen.

Stor kram // shirin

img_0080