IMG_1784

Magisk vecka i Dalarna

Wow, vilken vecka jag har haft. Helt magisk. Ni som följer mig vet ju att jag varit på Masesgårdens hälsohem i Leksand, Dalarna och hållit kurs. Här är det lätt att leva sunt. Helt fantastiskt. Att förena nytta med nöje genom att åka på en hälsovecka eller träningsresa ger en alldeles extra krydda till resan. Att dessutom få träna utomhus ger en extra dimension till träningen. Det är helt fantastiskt att få ligga i skuggan (men fortfarande 28 grader) under äppelträden i savasana (död mans pose) efter ett yogapass och titta upp i himlen genom grenarna.

Deltagarna på min kurs var fantastiska. Det blir väldigt personligt efter en vecka och lite känsligt sista dagen. Jag fick många fina ord samt en fin present. Tack alla fina deltagare. Jag kommer att minnas den här veckan mycket länge. Namaste

Mina dagar har sett ut såhär:

07.15 potatisvatten (för att ”basa” kroppen) efter det har jag yogat på trädäcket i solen med himlen som tak och fågelkvitter i bakgrunden.

08.30 – 9.30 frukost (en helt magisk fruktbuffé, samt nötter, frön och gröt)

10.30 Dagens fruktjuice (färkspressat såklart)

12.30-13.30 Lunch (dagens höjdpunkt)

15.00 Dagens örtte

17.30 – 18.30 Middag (Det är alltid soppa, råkost och färskt bröd. De tar gröten som blir kvar från frukosten och bakar bröd på)

Källvatten, frukt, skorpor och örtte hela dagen.

Mellan alla måltider är det träningspass varvat med föreläsningar. Varje morgon börjar med någon form av fysisk aktivitet kl 7.30. Det kan vara skön morgonstretch eller vattenjympa. Sen har jag haft min kurs varje eftermiddag 15.30 – 17.30. Just den här gången hade jag en kurs som hette ”Träna för livet”, vilket var en blandning av allt det som jag tycker är viktigt. Det vill säga styrka, kondition, yoga, andningsövningar och rörelseträning. Jag hoppade även in för en kollega som blev sjuk och höll i gårdagens program som bestod av vattenjympa, promenad, yoga och en avslutande meditation på stranden där vi alla sen hoppade i Siljan för ett bad. Vattnet var 28 grader varmt och helt ljuvligt.

Jag har badat både inne och ute, cyklat i kvällssolen, dansat bugg och fått många nya fina vänner. Veckan var helt underbar.

Hur har din vecka varit ?

Kram // shirin